NEI-Coaching

Neuro Emotionele Integratie

Neuro Emotionele Integratie, afgekort NEI, is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met onder andere NLP en Oosterse Geneeswijzen. NEI is een methodiek om het onbewuste en vaak weggedrukte weer bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggedrukt. Deze weggedrukte of onverwerkte ervaringen en emoties zijn nog steeds aanwezig en kunnen je dagelijkse leven beïnvloeden zonder dat je je daar bewust van bent. De oude ervaring kan je blokkeren in het heden. Deze disbalans kan er toe leiden dat we minder goed gaan functioneren. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

Ongewenste handelswijze

Je wilt het één maar doet het ander. Je acties komen niet overeen met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt meer sporten maar het lukt je niet, je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

Ongewenst gevoel

Je hebt last van gevoelens die je in de weg zitten in je dagelijkse leven, zoals bijvoorbeeld onzekerheid, angst of verdriet.

Fysieke klachten

Onder fysieke klachten kan een emotie zitten die een fysieke klacht veroorzaken kan. Een herkenbaar voorbeeld voor velen is buikpijn door zenuwachtigheid.

NEI heeft ten doel om de onbewuste blokkades weg te nemen, zodat je weer beter gaat functioneren. Doorgaans zijn langere praatsessies niet nodig en het herbeleven van de weggedrukte emoties ook niet noodzakelijk. In verband met deze redenen ervaren mensen, en zeker ook kinderen, NEI als een prettige therapievorm.

Fotoanalyse

Er kunnen mogelijkheden zijn waarbij het niet mogelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten. Om toch stappen te kunnen maken, werk ik met een fotoanalyse. Dit kan doordat de energetische trilling van een persoon doorwerkt op een foto. Hierbij maak ik ook gebruik van de NEI, echter dan op afstand. Dit kan erg prettig zijn wanneer het een vraag voor kinderen betreft, dan wel wanneer iemand ver weg of zelfs in het buitenland woont.

NEI-Coaching

Wat houdt je tegen?